Mała gastronomia i Sanepid

aniołek2
Posty: 243
Rejestracja: 06 kwie 2014 19:40

Re: Mała gastronomia i Sanepid

Postautor: aniołek2 » 12 lip 2018 19:06

Taka gastronomia powinna być dobrze wyposażona, byśmy nie martwili się o kontrole sanepidu.Powiedz może co już masz na stanie w swoi, lokalu. Zastanawialeś sie czy nie kupić taki https://sklep.polmarkus.com.pl/podgrzew ... -czekolady podgrzewacz? Bo moim zdaniem w taki sprzęt warto inwestować. Na pewno serwowane desery będa ciekawsze dla klienta.

romanek
Posty: 10
Rejestracja: 03 sie 2018 08:29

Re: Mała gastronomia i Sanepid

Postautor: romanek » 03 sie 2018 09:54

Całe wyposażenie jakie kupiłem do swojego food trucka jest z polskiej firmy Stalgast https://www.gastrro.pl/stalgast.html. Stal nierdzewna i dobrej jakości plastiki oraz oczywiście projekt technologiczny również wykonany przez Stalgast. I kontrolerzy nie mieli nic do gadania ;)

romanek
Posty: 10
Rejestracja: 03 sie 2018 08:29

Re: Mała gastronomia i Sanepid

Postautor: romanek » 30 sie 2018 08:42

Aby spełnić wszystkie normy sanepidu oprócz dobrego projektu warto wyposażyć się w odpowiedni sprzęt np. seria pieców Unox jest miło widziana przez wszystkich kontrolerów sanepidu. Wykonanie z najlepszej jakości stali nierdzewnej sprawia, że piece są łatwe w zachowaniu higieny, a niektóre posiadają prysznice myjące za którymi wprost przepadają panie z sanepidu. Jak widzą tak wypasiony piec to przewaznie dalej już nie przeprowadzaja kontroli bo wiedzą, ze idziesz na grubo :D

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości