Gastronomia przy drodze.

chochol1975
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2017 23:20

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: chochol1975 » 28 lis 2017 03:31

Myślę, że na kebaba [przy drodze ludzie zawsze chętnie wstępują, nawet jak jadą w daleką podróż, mogłoby się sprawdzić :)

dixit
Posty: 20
Rejestracja: 06 cze 2016 13:07

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: dixit » 28 lis 2017 13:39

Jeśli nie ma jeszcze takiej budki w twoim mieście, to dlaczego nie? U mnie w miasteczku z niespełna 10 000 mieszkańcami od wielu lat jest ta sama budka z dobrym jedzeniem w centrum miasta i wnioskując, że tak długo się trzyma, musi być to dochodowe, jeśli ma się klientów oczywiście. :P

______________________________
Program szef http://gastro.pl/

Gutek89
Posty: 56
Rejestracja: 01 paź 2017 23:31

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: Gutek89 » 23 sty 2018 13:29

Dobrze pomyślany interes gastronomiczny to klucz do sukcesu finansowego. U nas w mieście była jedna jadłodajnia ale, żeby te obiady były dobre to bym nie powiedział.... Żona z teściową nie raz rozmawiały, że można by coś własnego otworzyć. Zrobiły biznes plan, postarały się o niewielkie dotację, lokal już miały bo mieliśmy dość dużą powierzchnie przeznaczoną na garaż ale koniec końców auto stoi gdzie indziej. Jeżlei chodzi o kuchnie to ukierunkowały się na typowe zapiekanki, pizze, kebaby, frytki i całe wyposażenie kupiły ze sklepu www.revinexgastronomia.pl i interes się kręci.

gerand
Posty: 66
Rejestracja: 06 gru 2017 19:07

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: gerand » 23 sty 2018 15:43

Duże porcje to nie wszystko, najwżniejsze by jedzenie było smaczne i zawsze swieże. W ddoatku liczy się tez cena, jeśli chodzi o takie przydrożne restauracje to ludzie wybierają tam, gdzie najtaniej.

czaykowsky88
Posty: 47
Rejestracja: 14 cze 2017 12:57

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: czaykowsky88 » 24 sty 2018 23:58

Jakiś czas temu mojego znajomego zwolnili z pracy i dość długo nie wiedział co ze sobą ma począć...Z wykształcenia był kucharzem ale nigdy nie pracował w zawodzie tylko poszedł do pracy w korporacji. Z tego co wiem i co próbowałem to facet z wykształcenia był kucharzem ale i z powołania....bajecznie gotował. Podsunąłem mu pomysł "otwórz punkt gastronomiczny".... i tak zrobił i teraz 80% naszego miasteczka przyjezdza na obiady, prowadzą catering i szykują się też do cateringu dietetycznego. Mieliśmy fart bo trafiliśmy na dobrą ofertę na niektóre elementy wyposażenia z firmy http://mebleinox.pl/oferta/.

fara
Posty: 146
Rejestracja: 15 maja 2017 13:16

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: fara » 05 lut 2018 21:44

Od siebie mogę polecić producenta małej architektury Komserwis. W ich asortymencie znajdziesz solidne, wysokiej jakości oraz funkcjonalne ławki i stoły. Znajdziesz je na stronie http://www.komserwis.pl/produkty/lawki-i-stoly/. Będą świetnym rozwiązaniem do tego typu biznesu.

Dorotenka1985
Posty: 53
Rejestracja: 01 lut 2018 00:54

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: Dorotenka1985 » 07 lut 2018 12:34

Mój brat jakiś czas temu do swojej restauracji dobudował mały hotelik i z tego c o mówił bardzo dobrze mu to idzie i jest zainteresowanie. Kiedyś nawet dałam mu namiar sklep gdzie można kupic całe wyposażenie do takiego hoteliku http://www.all4hotels.pl/. Wiem o tej firmie bo sama prowadzę duży hotel ale w górach i z tej strony można kupić wszystko w niskich cenach.

majkakowalska
Posty: 133
Rejestracja: 04 wrz 2017 20:18

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: majkakowalska » 27 mar 2018 15:31

teraz w ogóle gastronomia jest dochodowa. Ale trzeba zadbać o jakość bo klientom na tym zależy. Na przykład sprzęty też lepiej kupować w sprawdzonych firmach które mają doświadczenie, tak jak Winterhalter

Ukraina,Kijow
Posty: 688
Rejestracja: 30 sie 2017 12:17

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: Ukraina,Kijow » 27 mar 2018 18:53

Ukraina. Jaja kurze dietyczne od 1,7zl opakowanie 10szt. Swieze najwyzszej klasy od kur karmionych pasza wlasnej produkcji z chowu sciolkowego, klatkowego, wolnego wybiegu. Biale i brazowe rozmiarow S,M,L,XL o wadze 35~75 gram, przepiorcze 12g hodowli ekologicznej na naturalnych pastwiskach. Ilosci TIRowe, paletowe, wytlaczanki 10,20,30szt. Stemplowane miejsce produkcji, wolne od GMO. Proszek z jaj, maslo, sosy, maszyny do pakowania. Zapraszamy do wspolpracy wszystkich zainteresowanych. Telefon: +380505806241 (polsk.), Viber +380660832530 , E-mail: nieruchomosci@ukr.net Skype:IgorKijow
Europart,ul.O.Teligi 21,lok.24 Kijow 04060 Ukraina

KrzysztofSzulc
Posty: 54
Rejestracja: 07 gru 2016 11:30

Re: Gastronomia przy drodze.

Postautor: KrzysztofSzulc » 27 mar 2018 22:29

Food trucki są teraz popularne, z dobrym menu i reklamą powinno być dobrze :)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości