Jakie ryzyko?

Duka
Posty: 58
Rejestracja: 20 mar 2017 12:41

Jakie ryzyko?

Postautor: Duka » 26 mar 2018 21:31

Jest na rynku coraz więcej lokali gastronomicznych i różnie im się wiedzie. Dlatego chciałabym zapytać, jakie jest największe ryzyko związane z prowadzeniem takiej działalności?

Natalia Walczak
Posty: 55
Rejestracja: 12 mar 2017 19:47

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Natalia Walczak » 27 mar 2018 21:07

Ciężko powiedzieć, bo to, czy powiedzie Ci się w gastronomii akurat zależy od wielu czynników.
Lokalizacja, kucharz, menu, reklama – to chyba te podstawowe, o które warto zadbać, jeśli nie chcesz ponieść porażki.
Możesz też zawsze skorzystać z profesjonalnego doradztwa firm: https://mmgastro.pl/promocje ,
które nie tylko pomagają zaprojektować takie miejsca zgodnie z oczekiwaniami inwestora, ale przede wszystkim ze standardami,
jakie obowiązują, ale też dostarczają cały asortyment, jeśli chodzi o wyposażenie lokalu.

Palermo
Posty: 324
Rejestracja: 08 gru 2014 22:10

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Palermo » 06 kwie 2018 21:26

Ryzyko jest takie, że z torbami pójdziesz. Takie. Polecam mądrą lekturę: https://vindicat.pl/faq/jak-negocjowac-z-dluznikiem/

Ukraina,Kijow
Posty: 819
Rejestracja: 30 sie 2017 12:17

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Ukraina,Kijow » 30 kwie 2018 15:19

Ukraina. Ciezkie konie wlodzimierskie o duzej masie ciala w cenie zywca 3 zl/kg. Sprzedam, zamienie na maszyny, sprzet rolniczy rasy ogolnouzytkowe. Ulokowane w strefie rolno-lesnej sa zwierzetami bardzo silnymi i masywnymi. W odpowiednich cechach budowy nadaja sie doskonale do powolnej pracy pociagowej na drogach twardych. Wzrost do 168cm. Masc kasztanowata, dereszowata, siwa. Charakter spokojny, zywotny, przyjazny. Ma duza zdolnosc adaptacji do zmieniajacych warunkow klimatycznych. W zimie porasta sierscia zimowa, a wiosna zmienia ja na letnia. Szaro-niebieskie rosle gniadosze konie pociagowe zimnokrwiste, goracokrwiste, kuce do produkcji mlodego zywca zrebiat. Rasy ogolnouzytkowe szeroko krzyzowane, siodla, uprzaz do bryczki. Cena do negocjacji lub zamiana na maszyny, sprzet rolniczy. Zapraszamy do wspolpracy wszystkich zainteresowanych. Telefon: +380505806241 (polsk.), Viber +380660832530 , E-mail: nieruchomosci@ukr.net Skype:IgorKijow
Europart,ul.O.Teligi 21,lok.24 Kijow 04060 Ukraina

olek44
Posty: 34
Rejestracja: 03 maja 2018 22:51

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: olek44 » 03 maja 2018 23:15

Zależy od specyfiki danego rynku i jego wcześniej analizy. Ale tak naprawdę wiele upada przez złe zarządzanie oraz niedopasowanie oferty do rynku.

Ukraina,Kijow
Posty: 819
Rejestracja: 30 sie 2017 12:17

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Ukraina,Kijow » 04 maja 2018 00:27

Ukraina. Deski, elementy, tarcica 50mm nieobrzynana iglasta, lisciasta od 150 zl/m3 w roznych klasach jakosci odpowiednio zapakowana i gotowa do transportowania. Stolarstwo, obrobka plyt meblowych, produkcja mebli. Proponujemy szeroka oferte wyrobow skrzyniowych wykonywanych z wysokiej jakosci plyt wiorowych, laminowanych z wykorzystaniem frontow MDF, okleiny naturalnej. Meble funkcjonalne z litego drewna charakteryzujace sie trwaloscia i latwoscia uzytkowania, konserwacji oraz wysokim poziomem estetycznym. Szeroki asortyment produkcji mozna nabyc w sieci salonow meblowych, hurtowni patronackich. Zapraszamy do wspolpracy wszystkich zainteresowanych. Telefon: +380505806241 (polsk.), Viber +380660832530 , E-mail: nieruchomosci@ukr.net Skype:IgorKijow
Europart,ul.O.Teligi 21,lok.24 Kijow 04060 Ukraina

Allen2891
Posty: 32
Rejestracja: 11 kwie 2018 11:35

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Allen2891 » 24 maja 2018 12:15

Gastronomia w Polsce to bardzo ryzykowne biznesy.
____________________________________________
Fizjoterapia - pisanie prac magisterskich

Palermo
Posty: 324
Rejestracja: 08 gru 2014 22:10

Re: Jakie ryzyko?

Postautor: Palermo » 25 maja 2018 23:25

Wcale nie takie duże, a nawet jeśli to... https://vindicat.pl/baza-wiedzy/na-czym ... zekucyjne/

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości